Публикации
Експанзията на ESBL-бактериите Печат Е-поща
Вторник, 05 Януари 2016г. 11:09ч.

Експанзията на ESBL-бактериите

Глобализацията и безконтролното използване на антибиотиците доведе до селекциониренето и разпространението на бактерии с висока резистентост

 
MYCOPLASMA ИЛИ UREAPLASMA ? Печат Е-поща
Вторник, 24 Септември 2013г. 09:59ч.

Mycoplasma или Ureaplasma?

 

Mycoplasma genitalium ; Mycoplasma hominis; Ureaplasma urealyticum; Ureaplasma parvum

Много лекари не са запознати добре с Mycoplasma и Ureaplasma-видовете като етиологични причинители на инфекции. Освен това много често липсват условия за диагностика на микоплазмените инфекции при много клинични случаи. До  идентификация на тези микроорганизми обикновенно се стига след като първоначалното лечение с антибиотици е било неуспешно и симптомите продължават.

  

Продължение...
 
ХЛАМИДИЙНА ИНФЕКЦИЯ ? Печат Е-поща
Четвъртък, 29 Ноември 2012г. 10:12ч.

Хламидийна инфекция

Хламидиите са  грамотрицателни вътреклетъчни паразити без собствена бактериална стена , които преференциално  заразяват  squamocolumnar епителните клетки. Те включват родове Chlamydia (от които е Chlamydia trachomatis) и Chlamydophila (напр. Chlamydophila пневмоние и Chlamydophila psittaci).Поради сложният им цикъл на размножаване и вътреклетъчният им живот , те се изследват и лекуват много специфично.

Продължение...
 
ЦИТОЛИТИЧНА ВАГИНОЗА ? Печат Е-поща
Сряда, 10 Август 2011г. 09:41ч.


Както лактобацилозата ,така и цитолитичната вагиноза много често не се диагностицира правилно и се третира като кандидозен вагинит.Пациентките с цитолитичната вагиноза се оплакват от различно по гъстота течение със бяла, сиренообразна консистенция , сърбеж , диспареуния , вагинална дисурия.Характерно е нарастване на оплакванията през лутеалната фаза на цикъла.

Продължение...
 
ЛАКТОБАЦИЛОЗА ? Печат Е-поща
Вторник, 09 Август 2011г. 10:19ч.


Лактобацилозата е състояние на вагиналната микрофлора при което се променя морфологията и структурата  на лактобацилите и превалират анаеробните млечно-кисели бактерии. Характерни са дългите/30 -50 микрона/,филаментозни лактобацили в съчетание или не на левкоцити.РН-то е около 4,5-4,8.

Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2