Обща информация Печат Е-поща

Д-р Ц.Чалашканов завършва медицина  през 1996 година в Медицинския Университет-София и работи в извънболничната помощ като интернист и общопрактикуващ лекар.През 1998 година спечелва конкурс за научен сътрудник в Отделението по Клинична Микробиология към УМБАСМ”Пирогов” където работи и до момента.Той е клиничен микробиолог с дългогодишен опит в диагностиката и лечението на инфекциозните заболявания при деца и възрастни.Има редица публикации и трудове в областта на антибиотичното лечение на вътреболничните инфекции ,както и лечението на придобити в обществото инфекции на пикочно-половата и дихателната система.

От 2007 година работи и в СМДЛ”Армилабор” в поликлиниката на ВМА,където активно участва в диагностиката и лечението на полово-преносимите инфекции . Един от основните проблеми с който се занимава сериозно е диагностиката и лечението на хроничните простатити ,най-вече причинени от  Trichomonas  vaginalis .

Това е на пръв поглед сравнително безобиден паразит който ако не се лекува своевременно и достатачно дълго предизвиква хронични изключително трудно лечими заболявания на половата система при мъже и жени. Д-р Ц.Чалашканов  в екип с Д-р Ю. Бъчваров уролог-андролог въвежда нови лекарства  и схеми за терапия  при тежките неподдаващи се на лечение пациенти с тази инфекция.

 

Име: Цано Маринов Чалашканов
Дата и място на раждане: 04.08.1972г.,  гр. Ловеч.

Постоянен адрес: ж.к. ”Кр.село”


Настояща позиция:

1. Отделение по клинична микробиология, УМБАЛСМ ”Пирогов”,
клиничен микробиолог, н.с. I ст., бул. ”Тотлебен” №21
тел.9154222

2. СМДЛ ”Армилабор” - микробиолог
ул. ”Г.Софийски” №3
Тел.0889349599

3.Медицински център "Сент Тома"

бул."Цар Борис III" № 91

консултативен кабинет по микробиология

прегледи,консултация и изследвания при предварително записване

Контакти:

Email:
Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

GSM:
0889349599

Последна промяна от Четвъртък, 27 Октомври 2016г. 09:40ч.